Ny utställning på Fotografiska: Helmut Newton

Man kan tycka om Helmut Newton olika. Men de flesta är överens om, att han förändrade vår syn på fotografin som konst. Dessutom var han en av få fotografer som inte såg på kvinnan som en svag varelse utan avbildade henne som stark och medveten om sin styrka. Vid sin sida hade han livet ur sin fru June - som även närvarade vid många av hans mest utmanande bilder.

Originalfoto av Helmut Newton

New exhibition at Fotografiska: Helmut Newton.

You may think about Helmut Newton whatever you want. Most people agree that he that he changed our way of looking at Photography as an artform. Besides that he did not look at women as a weak creature but pictured her in a strong and selfconfident manner. His wife June was his lifelong companion - even when he took his photographs.

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln