Stadshusvigslar | Del 2

Niklas och Helena

 

När och hur träffades ni: Vi träffades på Helenas jobb där Niklas var på konsultuppdrag. Året var 2005.

Hur kom ni fram till att ni vill gifta er: Till största delen var det praktiskt och juridiska orsaker. Men sen ville vi förstås gärna vara gifta också. Ett stort bröllop har dock aldrig lockat någon av oss.

Vem friade och hur: Nä, det blev inget frieri, utan mer flera års "vi-borde-gifta-oss-frågan-är-bara-hur"-diskussioner. I år fyller vi båda 40 och då bestämde vi oss för att äntligen göra slag i saken och göra detta till ett riktigt fest-år.

Var ni förlovade innan bröllopet och hur länge: Nej, vi hoppade förlovningen. Har däremot ett barn ihop och där kan man väl prata om en slags förlovning, eller hur? :-)

Köpte ni kläder, skor etc. speciellt för ert bröllop: Absolut. Från topp till tå och inifrån och ut. Min klänning var från Greta och skorna från Rizzo. Niklas hade kostym från Filippa K.

Bokade ni frisör, fotograf, bukett, restaurang, resa etc.? Jajjemen. Jag var på Corinne and friends och fick hår och make fixat. Buketten hämtade jag på blomsterbutiken som ligger vägg i vägg med Corinne (i Sturegallerian). Middagen var bokad på Ulla Winblads - en klassisk restaurang som passar alla åldrar. Efter middagen åkte föräldrar och barn hem och Nikas och jag fortsatte till Cadierbaren på Grand för några glas. Vi bodde sen på hotell Diplomat och åkte direkt därifrån till Arlanda och vidare till Paris i tre dagar.

Varför blev det Stadshuset: Älskar Stadshuset. Så vacker byggnad och utsikten över Stockholm och Riddarholmen är fantastisk. Känns pampigt att gifta sig i en sån välkänd byggnad och jag kommer tänka på det varje gång jag åker förbi, vilket är ofta. Hade dock hoppats på att vattnet skulle glittra i blått dagen till ära, men det gick nu mer i en grå ton och det blåste något fruktansvärt. Vädret är det enda man inte kan styra över så det är bara att gilla läget.

Vad tyckte ni om ceremonin: Fin lokal och vigselförrättaren "såg" oss verkligen kändes det som. Däremot gick det så fort så jag hann inte riktigt hänga med på vad som hände, och vips var det klart. Men det är ju lite hela poängen också i och för sig.

Kommer ni ihåg hur vigselrummet såg ut? Ja, vackert, runt och med utsikt över Riddarfjärden. Bakom vigselförrättaren var det öppet in i prinsens galleri som var lååååångt. Ståtligt, men ändå varmt och mysigt.

Var vittnen/familj/vänner där och hur många: Vi hade våra barn och föräldrar med. Niklas pappa, min mamma och pappa, vår gemensamma son Gustav och Niklas son Hannes.

Gjorde ni något speciellt på bröllopsdagen: Se frågan om bokningar ovan.

Skulle ni vilja göra om det på samma sätt: Ja, allt blev precis som vi tänkt det och vi är väldigt väldigt nöjda och glada. För oss var det här det perfekta sättet att gifta sig.

Vad skulle ni ändra om det gick: Vädret. Men det går ju som sagt inte.

Rekommendation till andra: Kom i tid till Stadshuset. Vi satt i bilkö med hjärtat i halsgropen. Vi hann fram, men det var på gränsen. Kanske därför vi knappt hängde med under själva vigseln? Kan ha varit bra att "landa" lite innan.

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln