Stadshusvigslar | Del 1

För drygt ett år sedan fotograferade och intervjuade jag flera brudpar som gifte sig i Stadshuset. Jag ville veta varför det blev en liten, borgerlig vigsel i Stadshuset.

 

Malin & Håkan

 

När och hur träffades ni:

Vi båda bodde i Stockholm men träffades för drygt 10 år sedan i Örnsköldsvik där båda vuxit upp.

Hur kom ni fram till att ni vill gifta er:

Det var ett beslut som växte fram med tiden. Vi planerade en resa till Tulum i Mexiko och när vi såg att hotellet vi valt erbjöd vigselceremonier bestämde vi oss snabbt.

Vem friade och hur:

Det var inget traditionellt frieri utan ett gemensamt beslut som realiserades när vi såg att hotellet i Tulum erbjud vigselceremonier. I vårt tycke är dessutom Tulum en av världens vackraste och mest romantiska platser.

Var ni förlovade innan bröllopet och hur länge:

Vi var förlovade sedan juldagen 2005, så det tog alltså närmare sju år innan vi gifte oss. Långt ifrån regeln om att gifta sig ett år efter förlovning med andra ord.

Köpte ni kläder, skor etc. speciellt för ert bröllop:

Ja, vi köpte brudklänning, kostym, slips osv. Brudklänningen köptes på nätet och var främst anpassad till ett strandbröllop, men fick åka på igen under vigseln i stadshuset.

Bokade ni frisör, fotograf, bukett, restaurang, resa etc.? Vilket:

Eftersom vi hade två ceremonier blev det dubbla brudbuketter och corsager. Malin fixade såväl hår som make-up själv. Vi valde att boka en professionell fotograf i Mexiko, medan familjen fick föreviga ceremonin i stadshuset. Efter vigseln i stadshuset firade vi tillsammans med familjen på en restaurang som vi hade förbokat.

Varför blev det Stadshuset:

Förutom ceremonin i Mexiko, där det bara var vi två, ville vi inkludera familjen på något sätt. Vi valde därför både en symbolisk, intim och romantisk ceremoni i Tulum, Mexiko och därefter en legal vigsel i Stockholms stadshus tillsammans med familjen. Vännerna fick en inbjudan till ett cocktailparty i brevlådan samma dag som ceremonin i Tulum. De visste inget innan. Kul att överraska!

Vad tyckte ni om ceremonin:

Ceremonin var fin, men väldigt kort och inte så personlig. Men eftersom vi hade haft en vacker och intim ceremoni i Mexiko veckan innan gjorde det inget. Stadshuset var däremot väldigt pampigt, vilket bidrog till att det kändes högtidligt.

Kommer ni ihåg hur vigselrummet såg ut?

Absolut. Pampigt, ovalt och väldigt brokigt.

Var vittnen/familj/vänner (vilka) där och hur många:

Närmaste släkten med föräldrar, syskon, syskonbarn och morförälder närvarade. Totalt 17 personer inklusive oss.

Gjorde ni något speciellt på bröllopsdagen:

Håkan fick magsjuka natten innan ceremonin i Mexiko, så middagen där blev inte så lyckad av förklarliga skäl... Men vi hade några riktigt härliga dagar efteråt innan vi åkte tillbaka till Sverige. Efter vigseln i stadshuset firade vi med familjen på en restaurang och därefter hemma hos oss där det serverades bröllopstårta och tilltugg.

Skulle ni vilja göra om det på samma sätt:

Vi skulle definitivt göra om det på samma sätt! Kunde inte vara mer nöjda. Med vårt upplägg drog vi ut på festligheterna under hela våren. Först ceremoni i Mexiko, sedan vigsel i stadshuset tillsammans med familjen och därefter fest med vännerna

Vad skulle ni ändra om det gick:

Vi var jättenöjda med vårt upplägg och skulle inte vilja ändra på någonting!

Rekommendation till andra:

Gör det ni själva vill göra och inte det andra förväntar sig av er. Och sist men inte minst njut av dagen och stunden.

Tack, Malin & Håkan, för att jag fick fråga och fotografera er men framför allt för att ni så generöst delade med er!

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln