Henri Cartier Bresson på Fotografiska

Redan som tonåring fascinerades jag av svartvita dokumentära fotografier i tidningarna. Vårt hus svämmades över av magasin från alla jordens hörn. Min far var journalist och kom hem med en trave varje kväll. Man kan väl säga jag växte upp med några av de bästa fotografer som förebild. En av dem var Henri Cartier Bresson. Alla är nog överens om att han var en mästare på bildkomposition och att vänta in exakt rätt ögonblick. Nu kan man se hans bilder på Fotografiska i Stockholm. Gå och se dem!

Henri Cartier Bresson at Fotografiska.

Already as a teenager I was fascinated by black & white documentary photographs in the newspapers. Our house was occupied by magazines from all countries. My father was a journalist and came home every evening with a bundle. You could say I grew up with the best photographers. One of them was Henri Cartier Bresson. Everybody agrees in that he was a master in composition and timing. Now you have the opportunity to see his pictures at Fotografiska in Stockholm. Go and have a look at them!

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln