Kattis & Björn | Bröllop på Sandhamn

Äntligen - så var det dags för Kattis & Björn's vigsel. Porträtt-fotograferingen skulle vi göra innan. Vi fotografer vill gärna ha lite slöjmoln. Man kisar inte när solen skiner, man blinkar mindre och man kan ta bilderna precis från vilket håll som helst. Men den här gången fick brudparet och alla gästerna sitt drömväder: varmt och strålande solsken från en klarblå himmel.

Vi tog bilderna vid en liten badstrand med några klippor och en hel del badgäster. Vi var alltså inte ensamma... Men med lite god vilja och annorlunda kameravinklar löste vi det. Kattis & Björn var på sitt allra bästa humör och skratten låg hela tiden i luften. Frisören hade gått en del över tiden (inte ovanligt!) så det gällde att vara effektiv för att inte komma för sent till vigseln. Susanne, min underbara assistent, höll hela tiden ett öga på klockan och täckte upp mig. När jag tog bilden framifrån så var hon bakom brudparet. Perfekt!

Sandhamn's kapell är liten. Mycket liten. Det blir lite trångt med så många tärnor och marskalkar. Och varmt. När vigseln var över sprang Kattis & Björn skrattande ut ur kapellet och överöstes med havre! Är man hästtjej så är man.

Middagen var på anrika Seglarhotellet. Den sista biten dit tog brudparet en eka. Gästerna stod och väntade på bruparet vid Seglarhotellets gästhamn. Fördrink, läckra snittar och dragspelsmusik vid poolen - alla var på toppen humör. Då var det helt naturligt att brudparets första dans gick av stapeln just där och då.

 

Den efterföljande middagen fick gästerna avnjuta utan oss - vi åkte med båten tillbaka till Stockholm. Tack, Kattis & Björn, för att vi fick vara med på ert glittrande sommarbröllop!

Kattis & Björn | Wedding on the isle of Sandhamn.

Finally - it was time for Kattis & Björn's ceremony. We photographers prefer a little overcast and thin clouds. You don't blink, your eyes are bigger and you can take the pictures from all directions. But this time the wedding couple and all the guests got their dream weather: warm and radiant sunshine from a clearblue sky.

 

We wanted to shoot the portraits near the sea and the cliffs. We were not alone there... But with a little goodwill and different camera angles we solved the problem. Kattis & Björn were in their best mood and their laughter filled the air. Due to the hairdresser (who was not ready in time - very common!) we had to be very effective in order not to arrive late to church. Susanne, my lovely assistant, kept an eye on the watch and covered me during the shooting. When I took some pictures from in front, she was behind the couple - very smart.

 

Sandhamn's chapel is small. Very small. It can get "crowded" with so many bride's maids and bestmen. And warm. When the ceremony was over, Kattis & Björn almost ran through the aisle - laughing of happiness.

Dinner was at the famous Seglarhotellet. Everybody was in a great mood. It only felt natural, that the first dance was there and then.

 

We left Sandhamn and took the boat back to Stockholm. Thank you, Kattis & Björn, for letting us be a part of your shimmering summer wedding!

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln